Onze Locatie

Generaalsweg 5, Heelweg

Postadres

Generaalsweg 5, 7055 AC Heelweg

Bel Ons

088 711 0500

E-mailadres

info@qtopia.nl

Menu

Om informatie op te slaan, te verwerken en over te dragen tussen systemen, maken systemen gebruik van informatiemodellen. Misvattingen of onvoldoende kennis hierover levert aanvullende complexiteit en inefficiëntie op: het systeem werkt niet goed, is traag of vereist veel handwerk. Wij helpen u om uw informatiestructuur op de meest efficiënte en passende manier in te richten.

Onze expertise

Wij kennen verschillende toepassingen van informatiemodelleren. We werken bijvoorbeeld met 3NF, Dimensioneel modelleren (Kimball), Datavault (Inmon) en anchor modelling. Voor berichtmodellering gebruiken we XML en JSON. Uiteraard houden we ons ook bezig met eenvoudige ‘plain text’ vormen van data, zoals txt, csv en xls.


Wij ondersteunen ook de koppeling van diverse systemen in uw organisatie via een integratieplatform (Enterprise Service Bus (ESB) of API-routering). Daarbij geven we ook inzicht in gevolgen die het inrichten van een integratieplatform heeft op uw werkprocessen.


Werkwijze

Alle verschillende vormen van informatiemodellering hebben hun eigen voordelen. Wij bepalen samen met u wat voor u het beste werkt. Dat doen we aan de hand van vragen zoals:

  • Is het een bulk gegevensoverdracht?
  • Is het een bericht of signaal?
  • Moet het routeerbaar en interpretabel zijn voor een integratieplatform?
  • Hoeveel gegevens worden er uitgewisseld?
  • Hoe belangrijk is actualiteit?

Op basis daarvan doen we een aanbeveling voor het meest passende informatiemodel. Deze richten we vervolgens voor u in.